Tamam dedikten sonra sarı uzun uyarı kısmına sağ tıklayıp Dosyayı karşıdan yükle diyoruz. Sonrada çıkan yükleme penceresine çalıştır diyerek Download işlemine başlamış oluyoruz.
İnen picasa programını çift tıklıyoruz
Ve kurulumu bitirmiş olduk.
Tamam dedikten sonra sarı uzun uyarı kısmına sağ tıklayıp Dosyayı karşıdan yükle diyoruz. Sonrada çıkan yükleme penceresine çalıştır diyerek Download işlemine başlamış oluyoruz.
İnen picasa programını çift tıklıyoruz
Uzun süredir hep flickr'dan bahsediyorum. Fakat resim yükleyici olarak en çok rağbet görülen upload sitelerinden biride Google'ye ait olan Picasa'dır.
Picasayı bu siteden indirebilirsiniz.
Flickra resim yüklüyosunuz pro kullanıcısınız ve kaç kişi girdiğide zaten orda var ama siz hangi resminizin daha çok hit aldığını merak ediyorsunuz. Hemen söyleyelim flickrın http://www.flickr.com/photos/me/stats adresine giriyorsunuz ve çıkan sayfadan aktifleştirmeyi kabul ediyosunuz ve biraz uzun olsada bekliyosunuz. Sonuç;
İnanmayacaksınız ama flickr resimleri birbiriyle dövüştürüyo. Bu ne demek ya diyeceksiniz. Hemen açıkliyim siteye girdiğinizde iki yer çıkıcak oraya isim giriyosunuz kimin resmi daha çoksa o kazanıyo. Çok ilginç ve denemeye değer bence...
Flickrı biz resim yükleme servisi olarak tanıdık fakat bu sadece resimler için değil videolarımızda koyabileceğimiz bir site. Video derken youtube kadar büyük kapasiteli videolar için değil en fazla 90 saniye yani 150mb videolarınızı upload edebilirsiniz. Hatta bu videoları telefonunuza bile indirebilirsiniz.
Set küme anlamına gelmektedir. Örneğin Flickrda resim yükleme yapıyoruz fakat birbirine benzeyen fotoğraflarımız var yada tarihleri ve nerde olduğunu unutmak istemediğiniz resimleriniz mevcut fakat ne yaparsanız yapın bu bi şekilde kayboluyo. İşte setlerde burda devreye giriyor. Setlerin amacı resimlerinizi birarada tutmak. Örneğin ilkokul resimlerinizi bir sette ortaokul resimlerinizi bir sette tutabilir kaybolmasını engelleyebilirsiniz.
Set oluşturmak için resim yükleeken solda set yazılı yere "create new set" demek ve isim vermek işte bu kadar....
Flickra üye olduk ve şifremizle giriş yaptık. Şimdi sıra resimler Flickra upload etmekte.
Flickrda You/Upload Photos and Videos seçeneğini tıklayın. Karşınıza Choose Seçeneği gelecektir oraya tıklayıp ardından upload etmek istediğiniz resmi seçin (birden çok resimde seçilebilir). Çıkan ekrandan Private seçerseniz burdan resminizi sadece aile yada arkadaşlarım görsün seçenekleri aktif olur. Public ise bütün herkes görebilir anlamına gelmektedir ve resminizin herkes tarafından görüntülenebilmesi anlamını taşır. Sonra Upload seçeneğini seçip resmini upload edebilirsiniz.Karşınıza şöyle bi yazı çıkar Finished! Next: add a description, perhaps seçtikten sonra artık upload işlemi sona ermiştir fakat bir sorun vardır.
Resmin ismini, hangi etiketle aranacağını ve resim hakkında bilgi vermenizi ve set(küme) oluşturup oluşturmayacağınızı ister fakat bu alanlar zorunlu değildir.
Resminiz upload edilmiştir...
Flickra üye olmak için Flickrın sitesine girip aşağıdaki işlemleri gerçekleştiriniz.
Flickr Nedir?
Flickr bildiğimiz gibi resimleri upload ettiğimiz yerdir. Fakat onu diğerlerinden ayıran bir sürü özellik mevcuttur.